malzemeler
1 kg kemiksiz yağlı tavuk kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 veya 3 adet domates
sos için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşıgından biraz fazla hardal
kırmızı pul biber.karabiber.kekik ve tuz
sotelemek için 1 yemek kaşığı tereyağı
öncelikle tavuklar yoğurt hardal ve baharatlarla soslanıp 1 saat dolapta bekletilir..diğer yandan soğan biberler ve domatesler büyük küp şeklinde doğranır.. soslanıp bekletilen tavuklar sırasıyla çöp şişe .tavuk,biber.domates,soğan,şeklinde dizilir..bu işlem bittikten sonra tavaya terayağı eklenerek tavuk şişler 10 dk önlü arkalı sotelenir.soteleme işi bittikten sonra tavuklar fırın kabına alınır..üzerine salçası su yapılarak fırında 200derecede 10 dk daha pişirilir..pilav ve mücver eşliğinde servis edilir
afiyetler olsun... :)
3 yorum:
hımmm bende ıstıyorum bu menüden..:))
yaparım canım ne demek..sen yeterki iste ::)
Yorum Gönder