Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Mart 2012 Salı

hardal soslu tavuk şiş


malzemeler
1 kg kemiksiz yağlı tavuk kuşbaşı
1 adet kuru soğan 
2 adet kırmızı biber 
2 adet yeşil biber
2 veya 3 adet domates 
sos için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşıgından biraz fazla hardal
kırmızı pul biber.karabiber.kekik ve tuz 
sotelemek için 1 yemek kaşığı tereyağı 
                                                                yapılışı:
öncelikle tavuklar yoğurt hardal ve baharatlarla soslanıp 1 saat dolapta bekletilir..diğer yandan soğan biberler ve domatesler büyük küp şeklinde doğranır.. soslanıp bekletilen tavuklar sırasıyla çöp şişe .tavuk,biber.domates,soğan,şeklinde dizilir..bu işlem bittikten sonra tavaya terayağı eklenerek tavuk şişler 10 dk önlü arkalı sotelenir.soteleme işi bittikten sonra tavuklar fırın kabına alınır..üzerine salçası su yapılarak fırında 200derecede 10 dk daha pişirilir..pilav ve mücver eşliğinde servis edilir                                             
                  
                                                               afiyetler olsun... :)


3 yorum:

neslim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
neslim dedi ki...

hımmm bende ıstıyorum bu menüden..:))

fatma krbyz dedi ki...

yaparım canım ne demek..sen yeterki iste ::)