Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Mart 2012 Cuma

:) KUYMAK:)

Bebekken çok ağlarmışım,annemde benim doymadığımı düşünüp bana kuymak yaparmış :) kuymakla tanışmam bebekken başlamış...Bizim evde hafta sonları ya kuymak yada sac üzerinde gözleme( biz çörek derdik :) yapardı annem .kuymak dibini kazımak için az kavga etmezdik kardeşlerle...:) çünkü en leziz yeri alt kısmı..:):)
Evlendim hamile kaldım en çok yediğim şey yine kuymaktı.Doğum yaptım hastaneden eve geldim sütüm bol olsun diye yediğim ilk yemek yine kuymaktı :)Annem 7 gün süresince beni yalnız bırakmadı...ne zaman gelse beni kuymak yerken bulurdu...AYY SEN YİNEMİ KUYMAK YİYORSUN BAKİYİM...:) Bebeğimiz sağlıklı doğmuştu ama yirmi yedi günlükken kızım eşimin kucağındayken kustu ve kusmugu nefes borusuna kaçtı.apar topar hastaneye gittik 4 gün yoğun  bakım 10 günde normal serviste yattık :'( hala bile ambulans sesi duysam o kötü günleri anımsıyorum eşim hala kucağına bebek alıp sevmeye korkuyor.2.kızımızı bile 5 aylıkken  kucağına almıştı.( kızım 3.260 gr doğmuştu ve hastaneden  çıktığımızda 2 kiloya kadar düşmüştü :( o günden sonra kızım 3 yaşına gelene kadar hep püre yedirdik çünkü çiğneme alışkanlığı gelişmemişti..katı birşey yediğinde kusuyordu...çoçuklar bir dönem hiç bir şey yememeye başlarlar bende o dönemlerde doktoruna kızım birşey yemiyor ne yapmalıyım dedim..doktorumuzda bize 1 haftalık çizelge verdi sabah öğle ara öğün akşam ne yiyorsa yazın  diye..bende yazdım corba pilav makarna vs..vs...kuymak :) 1 hafta sonra doktora gittik.doktor çizelgeye baktı baktııı baktııı bende"eyvahh bir yerde yanlış birşey yaptım"diye düşünürken doktorumuz ya kusura bakmayın ama bu kuymak nedir? hihihih :)) bnde tarifini anlatmıştım..gayet besleyici olduğunu hatta kızınında yemek sorunu olduğunu kızınada yapacağını söylemiştii...:) işte benim hayatımda kuymağın ayrı bir yeri var...laf aramızda güzelde yaparım hani :) arkadaşlarım öyle der..bazen kuymak partileri yaparız :D: ee bu kadar kuymaktan bahsettik tarif vermesek olmaz dimi ? :)))) 
 MALZEMELER
3 yemek kaşığı trabzon tereyağı
1 su bardağı mısır unu
3 kaşık yoğurt
isteğe göre beyaz yada rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz
YAPILIŞI
tavaya tereyağı koyulur..eğer evde yoğurt yapıyorsanız yoğurt süt kaymağı ilede yapılabilir ben öyle yapıyorum...:)yağ eridikten sonra mısır unu eklenir ve güzelce un kavrulur..sonra su eklenir yoğurt peynir ve tuz ilavesi yapılır..kaynayana kadar karıştırılır..kaynadıktan sonra  kapak kapatmayı unutmayın çünkü kuymak hamsi paluğu gibi oynayi :)) kuymağın yağı üstüne çıktığı zaman pişmiş demektir..bu arada çay demlenir ve TRABZON ekmeği ile bandıra bandıra yenilir.....
NOT: mısır unu orjinal Trabzon mısır unu olması lazım..marketten alınan unlarla güzel olmuyor..:) denerseniz şimdiden afiyet olsun..

4 yorum:

ÖZLEMCE dedi ki...

Kesinlikle kuymakların süpeer.çok beğendiim için yarın sabah kahvaltı da istiyorum :))

Neşeli Sesler dedi ki...

Allahuekber demek istiyorum bu görüntüye... Çok severim çok severimmm

** ZEL ** dedi ki...

Bol tereyağlı nasıl da nefis gözüküyor,denemeli tatmalıyım ben de:)
Ellerinize sağlık..
Muhabbetle..

f.krbyz dedi ki...

ZEL:bloğuma hoşgeldiniz...denemeniz şiddetle tavsye edlir :)
neşeli sesler: istanbul a geleceğinizi duydum..banada beklerim kuymak yemeye :)